ZÁRTKERTI INGATLANOKKAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS

Az elmúlt években arra lettünk figyelmesek, hogy az egyre bonyolultabb földügyi eljárások az átlagembereknek szinte áttekinthetetlenek, sőt, még néhány ügyvédnek is beletörik a bicskája egy-egy termelésből még nem kivont zártkerti ingatlan adásvételébe. De ha minden flottul megy, akkor is fenyeget az a veszély, hogy az ingatlant nem az veszi meg, akinek el kívánja adni a tulajdonos, illetve mint vevő, egyszerűen nem tudja a kiszemelt ingatlant megvásárolni. Nem is annyira ritka, hogy egy termelésből még nem kivont zártkerti ingatlan adásvételénél

– az eladó 1 év után jut a vételárhoz

– az ingatlanközvetítőt és az adásvételt bonyolító ügyvédet sem fizetik ki rendesen

– az eredeti vevő hoppon marad

– fentiekre tekintettel a bankok sem szívesen finanszíroznak ilyen ügyleteket.

Termőföld végleges más célú hasznosításának engedélyezése iránti kérelem (kivonás) esetén tevékenységünk az általános tájékoztatástól a teljes eljárás lefolytatásáig terjed, egészen az engedély meghozataláig. A Medida Plus szolgáltatás keretében egy 3 fázisos eljárást alkalmazunk. Ebben az esetben megbízók – sokszor a vevő-jelölt – mindig látja a lehetőségeket, a döntései meghozatalához valamennyi szükséges információval rendelkezik.

Első Fázis – Felmérés

Megvizsgáljuk az adott ügyet, átnézzük az alap adatokat, és véleményt mondunk, hogy szerintünk van-e mód az átminősítésre. A megbízástól számított 14 napon belül, helyszíni szemle után írásban nyilatkozunk, hogy az adott ingatlan esetében milyen eljárás lefolytatására lehet reális esély.

Második Fázis – Eljárási terv készítése

Ekkor felvázoljuk a lehetőségeket, mindegyik megoldási javaslat mellé részletes eljárásrendet mellékelünk feltüntetve a felmerülő költségeket is. Ebben az esetben a megbízónak kell döntenie, melyik megoldási javaslatot választja.

Harmadik Fázis – Végrehajtás

A megbízó döntése szerinti megoldást alkalmazva végrehajtjuk a javaslatban foglaltakat.

Fontos megjegyezni, hogy minden ingatlan más és más. Még egy telektömbön belül is ritka a két teljesen egyforma tulajdonságokkal rendelkező ingatlan, ezért minden esetben körültekintően kell eljárni.

Amennyiben gyorsan szeretne a telke vételárához jutni, illetve a kiszemelt ingatlant szeretné megvásárolni, esetleg már meg is egyeztek az eladók és a vevők, akkor a Medida Plus szolgáltatás az önök jó választása!